zondag 24 februari 2008

Alleen die van Ledeberg weten wat carnaval vieren is

carnaval(2008)05Afgelopen zaterdag (16 februari) was het weer zo ver: voor de drieëntwintigste keer trok de Ledebergse karnavalstoet door de straten van Ledeberg. Thema was: de Druumfabrieke. En zeg nu, is er een mooier thema dan de droom? We dromen allemaal een groot deel van ons leven, sommigen worden zelfs betaald om te dromen. Maar of het leuke dromen zijn of eerder nachtmerries, alleen de Ledebergse stoeten bouwers bouwen de mooiste wagens.

carnaval(2008)40In Gent ligt blijkbaar niemand echt wakker van carnaval. Maar die van Ledeberg, die roeren zich wel, en terecht. Op Ledeberg weten ze wat carnaval vieren is. Vroeger vierden die van Ledeberg samen carnaval in Gent, maar ze mochten niet ieder jaar winnen. Daarom staken ze in Ledeberg zelf maar een stoet ineen. Elf carnavalsverenigingen steken nu elk jaar de koppen samen om iedere keer weer de mooiste stoet met de mooiste carnavalswagens van Gent samen te stellen. Toch wordt er weerwerk geboden: die van Gent hebben opnieuw hun eigen carnavalsstoet. En die van Sint-Amandsberg hebben er met hun Engelenraad ook de smaak te pakken. Misschien leren ze in Gent nu eindelijk wat carnaval vieren is.

carnaval(2008)47Natuurlijk was ik er als voorzitter van de VLD Gentbrugge Ledeberg weer bij, ik had alleen geen tijd om zoals de andere prominenten op de eretribune te zitten. Maar het is ze gegund. Onze beleidsvoerders, en daar trek ik geen partijkaart mee, werken hard: het is ze van harte gegund. Als smaakmaker voeg ik een reeks foto’s van de Ledebergse carnavalstoet bij, als je op bovenstaande foto’s klikt kom je op Webshots terecht, daar kan je een serie van meer dan 100 foto’s bekijken. Wil je een foto voor jezelf: geef gerust een seintje, ik mail je de gevraagde foto’s door.

Met vriendelijke groet,
Guido.

Geen opmerkingen: