dinsdag 26 juli 2011

Tesla Motors en Athlon Car Lease kondigen leaseprogramma voor elektrische auto's aan in Europa

Tesla Motors, fabrikant van elektrische auto's, en Athlon Car Lease, een internationale aanbieder van leaseauto- en mobiliteitsoplossingen, hebben een vernieuwend leaseprogramma opgestart om het gebruik van e-mobiliteit te bevorderen. Met dit programma kunnen bedrijven in een aantal dichtbevolkte Europese landen een Tesla Roadster leasen. Het leaseprogramma omvat momenteel de huidige modellen van Tesla - de Tesla Roadster en de Roadster Sport. De twee ondernemingen zijn van plan hun overeenkomst uit te breiden met de Tesla Model S-sedan, die naar verwachting vanaf eind 2012 leverbaar is aan Europese klanten. Tesla is gevestigd in Silicon Valley in Californiƫ en is op dit moment nog de enige autofabrikant die elektrische voertuigen (EV's) in serieproductie op de markt brengt die met een bereik van meer dan 300 km geschikt zijn voor de snelweg. Tesla heeft al ruim 1.650 Roadsters opgeleverd in meer dan 30 landen wereldwijd.

De fundamentele doelstelling van Tesla is om meer betaalbare elektrische auto's te produceren voor gewone massaconsumenten wereldwijd. Het hoogwaardige supermodel Tesla Roadster is de eerste auto van het bedrijf die in productie is genomen. De Roadster is een bekroond en alom geprezen model met een hogere acceleratie dan veel sportwagens die twee keer zoveel kosten, terwijl het bereik van 340 km het dubbele is van dat van de elektrische auto's die bij andere autofabrikanten op stapel liggen. Tesla ontwikkelt momenteel zijn tweede EV-model, de Model S-sedan. Model S is een vierdeurs (sedan) elektrische auto van topkwaliteit met vijf zitplaatsen voor volwassenen en optioneel twee naar achteren gerichte kinderzitjes; bovendien is er verrassend veel bagageruimte voor een auto van deze omvang. De productie van de Model S-sedan vindt plaats in de Tesla-fabriek in Fremont, Californiƫ.

"Het doet ons veel genoegen om te kunnen samenwerken met een toekomstgerichte partner als Athlon Car Lease - een bedrijf met dezelfde visie als Tesla, waarin energiezuinigheid en rijplezier allebei hoog in het vaandel staan," aldus George Blankenship, vice-president voor Sales & Ownership Experience bij Tesla. "Athlon Car Lease is een waardevolle partner die past in ons streven naar maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieubescherming." De missie van Tesla past ook bijzonder goed bij de positie die Athlon Car Lease de afgelopen jaren heeft ingenomen als koploper op het gebied van duurzame mobiliteit. Athlon Car Lease kent, overeenkomstig het standpunt van haar moedermaatschappijen De Lage Landen en Rabobank, een hoge waarde toe aan schone technologieƫn en duurzaamheid, hetgeen ook sterk is ingebed in haar visie. De onderneming streeft ernaar over te stappen van alleen autoleasen naar het aanbieden van duurzame mobiliteit.

Om die reden heeft Athlon Car Lease al in 2008 CHARGED opgestart, een programma waarmee klanten elektrische voertuigen kunnen leasen. "Dankzij de samenwerking met Tesla kunnen wij onze klanten nu een 'one-stop shop' voor elektrische mobiliteit aanbieden. Wij zijn ons goed bewust van de veranderende mobiliteitsbehoeften van onze klanten en trachten daarom voortdurend ons netwerk voor duurzaamheid en innovatie in de hele sector uit te breiden. Athlon Car Lease is er dan ook bijzonder trots op Tesla Motors als partner te hebben verworven om samen te werken aan betere EV-oplossingen voor onze klanten," aldus Hans Blink, CEO van Athlon Car Lease.  Als verdere maatregel hebben de Rabobank en De Lage Landen, waar Athlon onderdeel van is, meerdere Model S sedans gereserveerd, die ingezet zullen worden voor het persoonlijke transport van de directieleden. Ga voor meer informatie naar http://www.athloncarlease.com

Geen opmerkingen: