zondag 10 april 2011

infoavonden over gehoorschade in Gent, Aalter, Dendermonde en Oudenaarde

Gehoorschade kan iedereen overkomen! Wat is het en wat kan men doen om zich te beschermen? In mei en juni vinden in Oost-Vlaanderen hierover 4 infoavonden plaats in het kader van de campagne 'Eén en al oor'. Met deze campagne wil de Provincie Oost-Vlaanderen jongeren leren om duurzaam met geluid om te gaan en hen bewust maken dat gehoorschade iedereen kan overkomen. Tijdens elke infoavond bieden experts ter zake informatie over gehoorschade en geluidsoverlast, komt het beleid van de Provincie ter sprake en getuigt Peter Van de Veire over zijn ervaring. Niet alleen jongeren zijn welkom, maar ook organisatoren van fuiven en evenementen, jeugddiensten, huisartsen, ouders, gezondheidswerkers, ... kortom iedereen die meer wil te weten komen over deze problematiek.

Infoavonden
De infoavonden starten telkens om 19.30 uur en vinden plaats op: 
• Donderdag 19 mei in PAC Het Zuid – auditorium De Schelde,Wilsonplein 2 te Gent
• Maandag 23 mei in Jeugdcentrum Kadans, Stationsstraat 71, 9880 Aalter
• Donderdag 9 juni in zaal Steenpoort, Kerkstraat 115, 9200 Dendermonde
• Maandag 20 juni in de Volkszaal van het Stadhuis, Markt 1, 9700 Oudenaarde.
Vooraf inschrijven is wenselijk via de website www.eenenaloor.be. Hier vindt men per avond ook een gedetailleerd programma. Deelname is gratis.

De campagne 'Eén en al oor'
Ook dit jaar wil de Provincie sensibiliseren over gehoorschade en aan gehoorschadepreventie doen onder de noemer 'Eén en al oor'. Vorig jaar liep 'Eén en al oor' met succes proef in het Waasland. Dat was voor de Provincie een duidelijk signaal om de campagne verder te zetten. Het startschot valt in het late voorjaar met 4 infoavonden over gehoorschade voor het brede publiek. Vanaf eind juni toert een promotiestand langs 8 Oost-Vlaamse festivals of evenementen om jongeren bewust te maken van de problematiek. Naast informatie deelt de Provincie er ook gratis oordoppen uit. Kleinere festiviteiten kunnen een pakket ontlenen (met affiches, rolpanelen en uit te delen oordopjes). Dat zal beschikbaar zijn voor zowel gemeenten als organisaties. Voor scholen wordt een lessenpakket ontwikkeld en bestaan er al de gehoorkoffers. In het najaar eindigt de campagne in een hoorweek waarbij op maat gemaakte oordoppen worden gepromoot.

Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek
Godshuizenlaan 95, 9000 Gent
tel. 09 267 89 00
geluid@oost-vlaanderen.be
www.eenenaloor.be

Geen opmerkingen: