maandag 29 augustus 2011

Aangepast tramnet in Gent vanaf 5 september

Vanaf 5 september 2011 beginnen de nutsmaatschappijen te werken in de PAG as (Papegaaistraat, Annonciadenstraat en Gebroeders Vandeveldestraat). Hierdoor wordt het tramnet in Gent grondig aangepast. Tijdens de werken aan de PAG as is er geen tramverkeer mogelijk door deze straten. Het tramnet in Gent wordt daarom aangepast:
Lijn 21 rijdt van Melle Leeuw tot aan Gent Kouter.
Lijn 22 rijdt van Gentbrugge DC tot aan Gent Kouter.
Lijn 4 volgt de normale reisweg van Gentbrugge Moscou tot Gent Sint-Pietersstation en rijdt dan verder tot Zwijnaarde Gestichtstraat (via het traject van lijn 21/22).
De nieuwe lijn 24 rijdt van Melle Leeuw via Gent Zuid naar de Korenmarkt – Rabot – Rozemarijnbrug – Sint-Pietersstation.
Lijn 1 volgt de normale reisweg.

De haltes Galglaan en Oude Houtlei worden tijdens de werken niet bediend. De andere haltes op het traject van lijn 21/22 worden bediend door lijn 4 of door de nieuwe lijn 24. Vanaf maart 2012 co├Ârdineert De Lijn de heraanleg van de Rozemarijnbrug: op dat moment wordt het tramverkeer aangepast omdat er geen auto- en tram verkeer mogelijk is over de brug. Meer details hierover volgen op een later tijdstip. Vanaf vandaag wordt de halte-informatie aangepast. Halteplaten worden vernieuwd en uurregelingen worden vervangen. Dit kan tussen nu en 5 september enige verwarring aan de haltes veroorzaken. Alle informatie over het openbaar vervoer tijdens de werken aan de PAG-as en de Rozemarijnbrug is steeds te vinden op de website www.delijn.be/gent
of telefonisch bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min). De aangepaste lijnfolders voor lijnen 4 en 21/22/24 en de omleidingfolder zijn te vinden in de Lijnwinkels.

Geen opmerkingen: