vrijdag 19 augustus 2011

Groot koorconcert in Gentse Sint-Baafskathedraal voor de Vlaamse Liga Tegen Kanker.

Op zaterdag 3 september 2011 zal er in de St-Baafskathedraal te Gent een bijzonder concert worden gegeven. Een samengesteld gemengd koor van ruim 100 leden met de naam Inspire2liveChoir uit Nederland zal dan een concert verzorgen. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie van de ven2-4cancer. Deze Belgische organisatie organiseert jaarlijks een fietsevenement op de Mont Ventoux. Met zoveel mogelijk fietsers wordt geprobeerd de Mont Ventoux 1,2,3 of 4 keren deze berg te beklimmen. Dit met het doel om zoveel geld op te halen voor de Vlaamse Liga tegen Kanker. Een van de deelnemers aan dit evenement is de dirigent van het koor Peter Overduin. Ook dit concert is dus bedoeld om  geld op te halen. Tijdens en na het concert krijgen bezoekers de mogelijkheid om geld te geven.

Aan dit concert wordt verder meegewerkt door de organist Andre de Jager, de pianist Hans Veldhuizen en de sopraan Annelies Schep.
Op het programma staan o.a. Ave Verum, Dank sei dir, Herr, I walk with God, King of Kings, Geloof, hoop en liefde en Van Liefde Ongekend e.a.
Het programma wordt afgewisseld met orgel-piano en sopraansoli. Aanvang: 14.30u Toegang gratis. Inl.: 078-6818260.

www.peter-overduin.nl
www.ven2-4cancer.com
www.ven2cops.nl

Geen opmerkingen: