dinsdag 30 augustus 2011

Blijf nog even plakken in de gezelligste hoekjes van jouw hoofdstad

Stoemp! plaatste drie jaar geleden enkele typische Brusselse kroegen op de concertkaart. Met o.a. Roland, Jean Blaute, Amatorski, The Bony King of Nowhere, Frank Vander linden, Rudy Trouvé Septet, Yevgueni, Sioen of Isbells kregen de cafés niet alleen enkele klinkende namen over de vloer, maar ook de uitgelezen kans om een nieuw publiek naar de binnenstad te lokken. Voor heel wat studenten, pendelaars en ook Brusselaars dé gelegenheid om drempelvrees te overwinnen, uit het anonieme straatbeeld te stappen en een stukje karaktervol patrimonium van de hoofdstad te leren kennen.

En ook muzikanten weten Stoemp! te smaken. Het circuit geeft aan enkele minder gekende namen immers de kans om ein-de-lijk ook n’s in Brussel aan bod te komen. In het najaar van het derde seizoen staan ze zij aan zij met enkele gekende namen op de affiche. Voor het publiek dan weer dé gelegenheid om aanstormend talent van eigen bodem –helemaal gratis- live te ontdekken.

Sherman’s single “On Your Side” passeerde enkele weken geleden in heavy rotation langs Studio Brussel en zal binnenkort ook uit de kieren van de Monk klinken waar hij op 19 september solo de Stoemp!-aftrap geeft. De start van een najaarsseizoen met opnieuw 15 gratis optredens in tien cafés. De weken daarna bestijgen o.a. Anton Walgrave, Marike Jager (NL), Mintzkov, The Hong Kong Dong, Little Trouble Kids, Berlaen, Tom Kestens, Cape Coast Radio, The Deer Friends, Say Say en You Raskal You de cafépodia.

Naast de 15 caféconcerten maakt Stoemp! ook enkele uitstapjes zoals op 6 oktober in het VUB Kultuurkaffee. Naast het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra komt Undefined, de zevenkoppige nu-urban-posse, daar zijn album ‘Crimes Against Logic’ voorstellen.

Bovendien staan er deze herfst een aantal verrassingen in de Stoemp! line-up. Zo weten we nog niet wie precies achter het trio Tom, Pablo en Lien schuilt, en wordt nog niet aangekondigd welke dames de show zullen stelen op de afsluiter “Stoemp! Deluxe: Ladies Extravaganza”. Wie er vorige keer bij was in de Walvis met Guido Belcanto en de drie meiden van Nele Needs a Holiday weet alvast dat het ongetwijfeld de moeite wordt.

Stoemp! gaat doorheen dit alles nog steeds voor de gezellige en laagdrempelige aanpak: een band met kleine bezetting, een solo-optreden, akoestische set, en alles in het centrum van Brussel en zo gratis als wat. Nadat het Rits Café zich dit jaar in de caféselectie nestelde krijgt Het Warm Water, dat deze zomer zijn deuren sloot, nu een applausvervanging door Archipel (Kiekenstraat 12 – 14, 1000 Brussel).
Op www.stoemplive.be worden alle concerten aangekondigd en vind je meer info over de deelnemende cafés en bands.

Volledig programma Stoemp! najaar 2011

19 sep – Sherman – Monk 

21 sep – The Fortunate Few – Le Coq 

27 sep – Anton Walgrave & Marike Jager – Bonnefooi 

28 sep – Mintzkov (akoestisch) – Rits Café

04 okt – Berlaen & Tom Kestens – Het Goudblommeke in Papier

06 okt – Undefined / Antwerp Gipsy-Ska Orkestra – VUB Kultuurkaffee

10 okt – Cape Coast Radio – Walvis

12 okt – Say Say – Archipel

17 okt – monogold & Does (Thou) – Roskam 

18 okt – You Raskal You – Le Coq

24 okt – Walrus – Kafka
26 okt – Little Trouble Kids / The Deer Friends – Rits Café

31 okt – Hong Kong Dong – Walvis

02 nov – Tom, Pablo & Lien – Bonnefooi 

07 nov – Blues Lee – Merlo 

09 nov – Stoemp! Deluxe: Ladies Extravaganza – Monk

Geen opmerkingen: