dinsdag 11 januari 2011

POPPENTHEATER VOOR VOLWASSENEN

De waard van de Sint - Sebastiaan was weduwnaar en had slechts een negentienjarige dochter, Lisa of Lieske, zoals de dorpelingen haar noemden. Ze was mooi, begaafd, maar toch eenvoudig gebleven. Gedurende een paar jaar vertoefde zij op pensionaat om er een goede opvoeding te genieten en Frans te leren. Van kindsbeen af was zij voorbestemd om in het huwelijk te treden met Karel, de zoon van de brouwer. Lisa was echter, volgens haar vader, veel te geleerd en mooi om met een eenvoudige boerenzoon te trouwen. Daarom kon deze regeling amper de hoogmoed van Baas Gansendonck bevredigen. Maar kom, een brouwerszoon was toch altijd beter of een boer, althans de mening van Peer. De bewoners van het dorp, dagelijks geconfronteerd met de hoogheidswaanzin van Baas Gansendonck, koesterden stilaan een diepe haat tegen deze man. Ze noemden hem spottend Blaaskaak…

PRAKTISCHE INFO:
vrijdag 1 april 2011 20.00 uur, zaterdag 2 april 20.00 uur en zondag 3 april 15.00 uur. Deuren: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. INKOMPRIJS: 9.00 € (+ reservatiekost)

RESERVATIE: Koninklijk Poppentoneel Festival Tel 09 231 44 88 www.festival-poppentoneel.be of Uitbureau: via site www.uitbureau.be of Tel 09 233 77 88

LOCATIE:(toegankelijk voor rolstoelgebruikers)Auditorium van de “ZWARTE DOOS” (Stadsarchief Gent). Dulle Grietlaan 12b 9050 GENTBRUGGE (Arbed site). Parkeermogelijkheid op het bedrijventerrein.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: Bus 3, halte Tweekapellenstraat, langs Kerkstraat naar Dulle-Grietlaan. Of tram 21/22: halte August Van Lokerenstraat, langs Louis Van Houttestraat en Kerkstraat naar Dulle-Grietlaan.

Geen opmerkingen: