zaterdag 1 januari 2011

Traditionele Nieuwjaarsdrink op Sint-Baafsplein

nieuwjaarsdrink15.jpgTraditiegetrouw worden alle Gentenaars komende zondag 9 januari 2011 om 11 uur uitgenodigd op het Sint-Baafsplein om samen met het stadsbestuur te klinken op het nieuwe jaar. De Nieuwjaarsdrink is mogelijk dankzij de Dienst Feestelijkheden, de Technische Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen en de Groendienst. Het Sint-Baafsplein wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een prachtig en sfeervol plein, naar een concept van de Groendienst van de Stad Gent. De jongens- en meisjesleiding van Chiro Lourdes zullen, onder leiding van IVAGO, van 11 tot 14 uur de herbruikbare bekers inzamelen.

Om het nieuwe jaar schoon te starten en te houden werd in samenwerking met het Departement Stadspromotie en Sport een ‘Mokke’campagne ontwikkeld die ervoor zal zorgen dat er geen afvalrecipiënten zullen zijn van de warme dranken. De Stad Gent doet een oproep om uw eigen mok mee te brengen of de nieuwe ‘Gentse Mokke’, u aangeboden door de Stad Gent voor 1 euro, aan te kopen. De mok is ook dit jaar ontworpen door een bekende Gentenaar. Wie dat precies is, wordt onthuld tijdens de nieuwjaarsdrink op zondag 9 januari. Die dag zijn er 3.000 mokken beschikbaar om aan te kopen in een van de chalets op het Sint-Baafsplein. Wie geen mok kan bemachtigen tijdens de Nieuwjaarsdrink, kan vanaf maandag 10 januari een mok kopen in de Stadswinkel aan 1,5 euro per exemplaar. Wees er snel bij! De eerste editie met de mok van Luc De Vos was in één week tijd helemaal uitverkocht.

De Dienst Feestelijkheden heeft een overheidsopdracht uitgeschreven voor de catering tijdens de Nieuwjaarsdrink. De opdracht werd gegund aan vzw Oxfam Wereldwinkels Gent Centrum. Zij zullen 30.000 gratis drankjes schenken onder andere wijnen, bieren, koffie, fruitsap en chocolademelk. Ivago zorgt voor 12.000 herbruikbare bekers en afvalkorven. De Dienst Feestelijkheden engageert opnieuw een tolk Vlaamse Gebarentaal. De teksten van het ‘Nieuwjaarslied’ en ‘Klokke Roeland’ zullen bovendien ter plaatse worden uitgedeeld. Alle toespraken zullen technisch versterkt worden en zullen dankzij het plaatsen van een ringleiding op het centrale gedeelte van het Sint-Baafsplein kwalitatief beter hoorbaar zijn voor mensen met een hoorapparaat. Er wordt bovendien voor het podium een afgebakende ruimte voorzien voor rolstoelgebruikers.

Geen opmerkingen: