zondag 11 september 2011

Fun zamelt herbruikbaar speelgoed in ten voordele van Oxfam

Vrijetijdsketen Fun zette samen met kledingketen e5 mode en schoenketen Avance in de lente al zijn schouders onder een inzamelactie van Oxfam. Dezelfde drie partners steunen van 12 tot en met 17 september opnieuw een grote inzamelweek van herbruikbare producten. Daarbij kunnen consumenten nu niet alleen herbruikbaar speelgoed binnenbrengen maar ook babyartikelen die nog dienst kunnen doen. “We tonen de consument dag na dag dat we meer dan zomaar een keten van verkooppunten zijn”, zegt voorzitter Bart Coeman. “Zo biedt ons unieke winkelconcept hen bij elk bezoek een beleving die zich vertaalt in de glimlach van hun kinderen. En daarnaast nemen we op verschillende manieren zeer pragmatisch onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op.”

Met de regelmaat van een klok gaan kritische stemmen op over het feit dat we het met zijn allen te breed laten hangen. Voedsel belandt te snel op een afvalberg, nog bruikbare producten te snel op een schroothoop. Oxfam wil daar iets aan doen door in samenwerking met drie belangrijke spelers in het distributielandschap – Avance, e5mode en Fun- bruikbare schoenen, lederwaren, kledij, speelgoed en babayartikelen in te zamelen. Bij de eerste inzamelactie afgelopen lente kon de organisatie zo heel wat producten een tweede leven bieden en ter beschikking stellen van de minderbedeelden in de samenleving. Fun verleent dan ook graag zijn medewerking aan een nieuwe solidariteitsweek. “Het gaat om een actie met onmiddellijk meetbare resultaten”, zegt Bart Coeman. “In de lente hebben we zo’n 150 palletboxen van 1,2 op 0,8 meter kunnen vullen. Consumenten lopen ook warm voor de actie omdat ze op die manier een kans krijgen om producten die ze niet meer gebruiken omdat de baby’s en kinderen te groot zijn geworden, op te ruimen en tegelijk een goed doel te steunen. Ze kunnen dus het nuttige aan het aangename paren. Als je erover nadenkt doen wij in onze winkels ook het hele jaar door hetzelfde: met ons ruime assortiment zorgen we niet alleen voor speelplezier en een unieke winkelbeleving  maar leveren we ook een essentiële bijdrage tot de motorische en verstandelijke ontwikkeling van kinderen. Fun is meer dan een verzameling van 35 winkels.”

Herbruikbaar speelgoed dat klanten kunnen binnenbrengen is onder meer Lego, Playmobil, ander constructiespeelgoed, babyspeelgoed, gezelschapsspellen in originele doos, en zonder ontbrekende elementen), boeken, dvd’s, cd’s. Herbruikbare babyartikelen zijn babytextiel, plooibare buggy’s, kinderstoeltjes, reisbedjes,... . Materiaal waarvan stukken ontbreken of dat in slechte staat is, komt niet in aanmerking. Consumenten die hun herbruikbare producten binnenbrengen worden bovendien beloond met een aankoopbon. Ze kunnen bij de drie deelnemende winkelketens ook een kaart laten afstempelen. Als ze van de drie ketens een stempel hebben, maken ze ook kans op extra cadeaubonnen, waarvan de waarde kan oplopen tot 200 euro. “Al onze medewerkers staan klaar om volgende week samen met onze klanten massaal herbruikbaar speelgoed en babyartikelen in de palletboxen te deponeren”, besluit Bart Coeman. 

Geen opmerkingen: