woensdag 1 februari 2012

Boomtown zoekt curator beeldende kunst Gents pop- en rockfestival van 17 t/m 21 juli

Boomtown, hét pop- en rockfestival tijdens de Gentse Feesten, vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juli, opnieuw op de Kouter en in de Handelsbeurs. Buiten de meer dan 60 muzikale acts die het festival aanbiedt, wordt er al enkele jaren flink buiten de lijntjes gekleurd door de samenwerking met het Alles Kan Festival van de Jeugddienst van de Stad Gent. Ook dit jaar wil Boomtown meer zijn dan een muziekfestival.

Naast muziek kiest Boomtown in 2012 radicaal voor beeldende kunst. Op de Boomtown-site wordt ruim plaats gemaakt voor werk van jonge kunstenaars. Het muziekfestival op de Kouter en in de Handelsbeurs wordt de context voor een grote en verrassende tentoonstelling waar plaats is voor schilderwerk, tekeningen en beeldhouwwerk, maar zeker ook voor grote en kleine installaties, fotografie en videokunst. Boomtown wil op die manier kansen creëren voor jonge kunstenaars om hun werk aan een geïnteresseerd en ruim publiek te tonen, en dit binnen een origineel kader.

Voor het bedenken, samenstellen en uitvoeren van deze wilde plannen, zoekt de organisatie van Boomtown een jonge curator (18-24j.) die instaat voor de selectie van de kunstenaars en kunstwerken, en alles een plaats geeft binnen het kader van het festival. Geïnteresseerden kunnen zich tot 24 februari inschrijven via expo@boomtownfestival.be. De uiteindelijke curator wordt geselecteerd door een panel bestaande uit kunstenaars en kunstkenners.

Geen opmerkingen: