vrijdag 11 februari 2011

Stad Gent krijgt persprijs tijdens Horeca-Awards

De Stad Gent kreeg tijdens de derde editie van de jaarlijkse Horeca-Awards op maandag 7 februari de persprijs, nadat het de voorbije twee edities reeds de prijs van meest horecavriendelijke Stad van Vlaanderen won. Gent ontving de persprijs omwille van ‘een voortdurende verbetering van het horecabeleid met goed gedocumenteerde brochures, vereenvoudigde administratie en juridische bijstand.’ aldus Frans Rombouts, eindredacteur van Horeca Magazine, Cook Magazine en juryvoorzitter van de Horeca-Awards. De Stad Gent ondersteunt de horeca op verschillende manieren. Zo was Gent de eerste stad met een horecabeleidsplan, beschikt de stad over een horecacoach, zet de Dienst Economie infostewards in en wordt uitvoerig gecommuniceerd met de sector via de horecabrochure en het horecazine.

Horecazaak Eat-It uit Mariakerke werd tweede in de categorie beste frituur en derde in de categorie beste broodjeszaak. Horecazaak Salt ’n Pepper, gelegen aan het Maria Hendrikaplein, werd derde in de categorie beste buitenlandse keuken na drievoudig winnaar Il Trionfo uit Knokke. Horecazaak Zilt, gelegen aan het Stapelplein, kreeg wel een nominatie maar geraakte niet tot op het podium, ook Frituur Nathalie uit de Voetweg kon na de nominatie geen podiumplaats wegkapen. Meer over de Gentse kandidaten: Gent opnieuw genomineerd


Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: