woensdag 16 februari 2011

OVAM zoekt kandidaten voorbeeldevenementen 2011

Wij Vlamingen gaan bewust om met ons afval en zijn goede sorteerders maar wanneer we niet in onze vertrouwde omgeving of rol zitten dan nemen we het soms een stuk minder nauw. Festivalterreinen bijvoorbeeld, zien er na afloop soms allesbehalve fraai uit. Het is dan ook uiterst belangrijk dat we onze goede gedragspraktijken van elke dag ook verder zetten tijdens sport, recreatie en vrije tijd. Daarom gaat de OVAM voor het vijfde jaar op rij op zoek naar partners voor een afvalarm evenementenseizoen. De OVAM geeft jaarlijks een aantal voorbeeldevenementen advies en financiële steun om van hun evenement een afvalram en milieuvriendelijk evenement te maken. De organisatoren spannen zich in om afval te voorkomen, te sorteren, afvalarme producten te gebruiken, de eventscan te gebruiken en verzamelen hiervoor de nodige gegevens om hun voorbeeldfunctie uit te dragen.

Dit jaar gaat de OVAM op zoek naar 3 voorbeeldevenementen, één binnen elk van de volgende categorieën: (Muziek)festival, Sportevenement en Indoorevenement. Indien u als organisator geïnteresseerd bent om in 2011 de rol van voorbeeldevenement op zich te nemen, dan vraagt OVAM u het evenementenplan 2011 in te vullen en dit ten laatste op dinsdag 1 maart 2011 te e-mailen naar evenementen@ovam.be  Het evenementenplan 2011 kan u consulteren op: www.ovam.be

Is uw evenement niet geselecteerd als voorbeeldevenement dan kan u nog altijd meedingen naar de prijs van het groenste evenement van Vlaanderen. Na een succesvolle eerste editie in 2010, zal de OVAM in het najaar van 2011 voor de tweede maal de Groenevent Awards uitreiken aan drie evenementen: een (muziek)festival, een sportevenement en een indoorevenement. Deze wedstrijd zal in het voorjaar van 2011 gelanceerd worden op de wedstrijdsite www.groenevent.be  en via de facebookpagina van de groenevent.

Geen opmerkingen: