donderdag 30 juni 2011

Gratis havenrondvaarten tijdens de Gentse Feesten

Gent Bio Energy 44Ook dit jaar organiseert het Havenbedrijf Gent tijdens de Gentse Feesten zijn traditionele rondvaarten in de haven. Van zondag 17 juli tot en met zondag 24 juli 2011 vaart het jacht Jacob Van Artevelde vier keer per dag de haven in. Gedurende anderhalf uur kan iedereen de haven van op het water van binnenuit beleven. De rondvaart is helemaal gratis. Gewoon vooraf inschrijven is de boodschap. Het vertrekpunt is de Rigakaai langs het Grootdok aan het begin van de haven (tegenover Weba). De Jacob Van Artevelde vaart van daaruit richting Kluizendok en terug. Onderweg ziet men onder meer de chemische bedrijven, de Ringvaart, Stora Enso, het Sifferdok, de cluster van biobrandstofbedrijven aan het Rodenhuizedok, het Mercatordok waar grote schepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië vertrekken, ArcelorMittal en tal van overslagkades. De rondvaarten geven een uniek zicht op de haven van Gent, dé economische motor van Oost-Vlaanderen waar 70.000 mensen (in)direct hun brood verdienen.

Tijdens elke rondvaart kunnen er 80 passagiers aan boord. Vorig jaar waren deze rondvaarten in een mum van tijd volzet. Het Havenbedrijf heeft dan ook de capaciteit met de helft opgetrokken: er wordt 1 dag meer gevaren (acht dagen in plaats van 7) en vier keer per dag (in plaats van drie keer). Dit brengt het totaal aantal passagiers op 2.560 (in plaats van 1.680). De Jacob van Artevelde vertrekt aan de Rigakaai (tegenover Weba) in de haven van Gent. De rondvaarten vinden plaats van zondag 17 tot en met zondag 24 juli om 10, 12.30, 14.30 en 16.30 uur. De trip duurt anderhalf uur.

Gratis, maar inschrijven is verplicht: vanaf dinsdag 5 juli

De rondvaarten zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. De inschrijvingen verlopen vanaf dinsdag 5 juli als volgt:
Online via www.havengent.be/gentsefeesten, vanaf dinsdag 5 juli om 9 uur (tot en met donderdag 14 juli).
Telefonisch via Gentinfo (09 210 10 10), maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.

Per reservatie kan men maximum 6 personen inschrijven. Vanaf zaterdag 17 juli wordt er bij annulering of niet komen opdagen 5 euro per persoon gefactureerd.

Geen opmerkingen: