woensdag 29 juni 2011

Uitrol eerste 4G netwerk in België

Belgacom rolt het eerste 4G-netwerk in België uit en sluit een belangrijk partnerschap met Fon, de grootste WiFi gemeenschap ter wereld. Het mobiele netwerk wordt nog performanter en door de samenwerking met Fon zullen Belgacom-klanten hun vaste internetervaring thuis ook op verplaatsing kunnen beleven. Daardoor zullen klanten hun diensten en applicaties met een nog groter gebruikscomfort kunnen gebruiken als ze onderweg zijn. Meer dan ooit is convergentie aan de orde. Door de complementariteit van haar vaste en mobiele netwerk heeft Belgacom alles in huis om echte convergentie aan te bieden. Belgacom biedt haar klanten packs die mobiele en vaste telefonie, internet en televisie combineren. Om nieuwe convergente producten en diensten te ontwikkelen sluit Belgacom partnerschappen af zoals met fabrikant Samsung of vandaag met het Spaanse bedrijf Fon. Belgacom investeert ook voortdurend in haar vaste en mobiele netwerk zodat de klanten op een eenvoudige en naadloze manier toegang hebben tot hun diensten en applicaties, zowel thuis als onderweg. Het gebruik van de verschillende netwerken loopt zo steeds meer door elkaar, zonder dat de gebruiker zich daar bewust van is.

Het snelle 3G netwerk van Belgacom wordt uitgebreid met 4G of LTE technologie. Hierdoor zullen klanten hun mobiele datatoepassingen met nog groter gebruikscomfort kunnen gebruiken op hun smartphone, laptop of tablet. Vanaf vandaag zal een beperkte groep professionele klanten van Belgacom 4G gebruiken. Zij worden uitgerust met 4G USB modems voor laptop. Zodra er voldoende toestellen op de markt zijn die 4G ondersteunen en er voldoende vraag is van consumenten en bedrijven, zal Belgacom een commercieel aanbod lanceren. 4G maakt mobiel dataverkeer aan zeer hoge snelheden mogelijk, tot 10 keer sneller dan 3G. Videostreaming op smartphone, laptop of tablet kan onmiddellijk, zonder downloadtijd. Bovendien vergroot 4G de capaciteit van het mobiele netwerk aanzienlijk zodat het stijgend gebruik van mobiele diensten en oplossingen probleemloos wordt opgevangen. Belgacom maakt gebruik van de bestaande 1,8 GHz frequentieband voor de uitrol van 4G die start in Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode.

Belgacom hecht veel belang aan het sluiten van partnerschappen. Open staan voor partners is belangrijk om nieuwe toepassingen en diensten te kunnen ontwikkelen. Het partnerschap met het Spaanse bedrijf Fon (www.fon.com) zal Belgacom in staat stellen om nog dit jaar de grootste WiFi gemeenschap in België uit te bouwen. In combinatie met het mobiele netwerk van Belgacom zullen de klanten genieten van een optimale mobiele internetervaring in België en in het buitenland. Het principe van de Belgacom Fon WiFi Community is eenvoudig: Belgacom klanten stellen hun draadloze internetverbinding thuis op een veilige manier open voor leden van de Fon WIFi Community via de b-box (draadloze modem van Belgacom). De b-box krijgt twee toegangspunten, één voor privé gebruik en één toegangspunt om te delen met anderen. Belgacom klanten kunnen na registratie toetreden tot de WiFi gemeenschap en zo hun internetervaring van thuis ook op verplaatsing beleven zowel in België als in het buitenland. Zo ontstaat een grote WiFi gemeenschap in België met honderduizenden WiFi hotspots. Vandaag telt het Fon WiFi netwerk wereldwijd al meer dan 4 miljoen leden. Nog dit jaar zal Belgacom de dienst aanbieden aan haar internetklanten.

Geen opmerkingen: