donderdag 17 maart 2011

BOEIENDE CONCERTEN AAN HOGENT CONSERVATORIUM

Het Conservatorium van de Hogeschool Gent is enkele ensembles rijk waarbinnen de studenten de nodige ervaring kunnen opdoen. Het is de plek bij uitstek aan het Koninklijk Conservatorium waar jonge muzikanten een podium toegereikt krijgen en voor een publiek staan. De omgeving ook waar enthousiasme en natuurlijke muzikaliteit het frisse gelaat van de muziek laten zien. Hier wordt muziek anders beleefd!

Op 19 maart concerteren de Bigbands van de Conservatoria van Gent, Tilburg en Maastricht onder leiding van Maino Remmers en met solist Piotr Torunski (basklarinet). De studenten gaan aan de slag met de momenteel erg populaire muziek uit de Balkanregio. Deze karakteristieke muziek is te horen in Europa’s grootste disco’s en clubs als dansmuziek, maar vormt ook de basis voor een stroming die zijn opwachting maakt in de jazzwereld. Op 24 maart vindt het concert 'Mixed Bill' van het HoGent Strijkorkest plaats onder leiding van Dirk Brossé. Speciale gast is Qilian Chen, sopraan en laureate van de Koningin Elisabeth Wedstrijd. Het programma, met werk van Mozart, Rispighi, Gorecki, Posman, Glass en Brossé, maar ook met traditionele Chinese liederen belooft een boeiend concert met muziek uit extreme werelden. Ten slotte vindt op 31 maart het jaarlijks concert van het HoGent Harmonieorkest plaats onder leiding van Dirk Brossé en Wim Belaen, met werk van Jenkins, Van Der Roost, Mertens, Yurko, Stravinsky en een nieuw werk van Dirk Brossé, 'Ghandi'. Alle concerten vinden plaats in zaal Miry van HoGent Conservatorium, Hoogpoort 64, 9000 Gent

De leerlingen van de hoogste graden van het Deeltijds Kunstonderwijs kunnen op bovenvermelde concertdagen gratis masterclasses volgen aan HoGent Conservatorium. Verschillende instrumenten komen aan bod en staan in relatie met het avondconcert. Op deze manier probeert HoGent Conservatorium instrumenten die minder in de belangstelling staan een duwtje in de rug te geven. Ook kunnen kandidaat-studenten zich vervolmaken, zich extra voorbereiden op de toelatingsproeven en kennismaken met het internationaal gerenommeerde docentenkorps.
Meer informatie op de website: www.hogent.be/cons

Geen opmerkingen: