maandag 28 maart 2011

Geen onaangename verrassingen meer voor klanten die mobiel surfen in het buitenland!

Dataroamingtarieven die tegelijk voordeliger en gemakkelijker onder controle te houden zijn kan dankzij de voortaan standaard geactiveerde aanbieding Travel Data Daily. Mobistar biedt al zijn residentiële klanten de mogelijkheid om in alle sereniteit te surfen met hun smartphone, pc of tablet-pc wanneer ze op reis zijn in Europa, de Verenigde Staten of China. Travel Data Daily is een dagelijkse bundel van 2 MB voor 2 euro. De klant bespaart dus ruim 70 % in vergelijking met het pay per use-tarief. Vanaf vandaag kunnen de roamers die veel verbruiken ook kiezen voor een dagelijkse bundel van 10 MB voor 5 euro of een dagelijkse bundel van 50 MB voor 15 euro. Niets handiger dan een smartphone om je mails te lezen, een bericht op een sociale netwerksite te posten of op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Maar zodra ze in het buitenland zijn, hebben gebruikers de neiging om zich te beperken tot bellen en sms’en – en soms zelfs de datafunctie op hun gsm te blokkeren – uit vrees dat hun factuur de hoogte wordt ingejaagd door hun dataverbruik in roaming. Veel gebruikers blijven de tarieven voor mobiel internet in het buitenland immers zien als duur en allesbehalve transparant, terwijl er wel degelijk oplossingen bestaan om je kosten onder controle te houden.

Precies om die psychologische barrière op te heffen, heeft Mobistar beslist om zijn aanbieding Travel Data Daily voor alle nieuwe gebruikers van smartphones beschikbaar te maken. Zo betalen ze slechts 2 euro voor 2 MB in de zone EU+ (1). Je hoeft je dus niet langer te abonneren op deze dienst alvorens je op vakantie of voor een zakenreis naar het buitenland vertrekt: de dienst is voortaan standaard geactiveerd voor alle nieuwe klanten voor mobiele data (volgens het principe van opt-out). Bestaande klanten voor mobiele data kunnen de dienst activeren via #130# of via de Klantenzone op de website van Mobistar. .

Travel Data Daily is geldig tot het einde van de dag, vanaf het moment waarop de klant de diensten voor data in roaming begint te gebruiken. Daarmee is het het ideale product voor reizigers die hun smartphone gericht en met mate willen gebruiken in het buitenland. Een volume van 2 MB komt bijvoorbeeld overeen met ongeveer 200 mails (zonder bijlage) of 2 uur op een instant messagingapplicatie. Travel Data Daily 2 MB is tot 72 % voordeliger dan het standaardtarief en bovendien krijg je 50 % korting vergeleken met het pay per use-tarief wanneer je tijdens de dag de quota hebt overschreden. Uiteraard werkt Travel Data Daily enkel op de dagen waarop de klant effectief data verbruikt in het buitenland.

Voor klanten met een intensiever verbruik heeft Mobistar beslist om de dagelijkse bundels Travel Data Daily 10 MB (voor 5 euro) en 50 MB (voor 15 euro) toe te voegen. Deze bundels waren al beschikbaar voor de businessklanten, maar zijn dat nu dus ook voor de residentiële klanten. Om de bundels te activeren, moet de klant gewoon naar de Klantenzone op de website van Mobistar surfen of het nummer #130# bellen. Daarna kan hij de gewenste formule selecteren.

De Travel Data Daily-bundels werden met succes gelanceerd over de hele Orange-groep, waarvan Mobistar deel uitmaakt. De dienst beperkt aanzienlijk het risico op onaangename verrassingen op de factuur van de verbruiker. Dit risico wordt mede verkleind door het feit dat de factuur voor data in roaming van de residentiële gebruikers in de zone EU+ niet meer hoger mag zijn dan 60,50 euro (50 euro exclusief btw, de drempel opgelegd door EU-regelgeving), wat er ook gebeurt. Zo hebben de gebruikers alles in handen om eindelijk alle mogelijkheden van hun smartphone te gebruiken, zelfs in het buitenland!

Geen opmerkingen: