dinsdag 15 maart 2011

Reizigerstoegang tot station Gent-Sint-Pieters kant Sint-Denijslaan gedurende 3 weekends gesloten

In het weekend van 19 maart 2011 wordt er gestart met de afbraak van de reizigerstunnel onder spoor 11 en 12. Om de toegang voor de treinreizigers tot de perrons aan de kant van de Sint-Denijslaan te kunnen garanderen, wordt er ter vervanging van dit gesloopte deel een overdekte, hellende loopbrug geplaatst die zal aansluiten op de bestaande reizigerstunnel. De reizigerstunnel blijft tijdens de weekdagen steeds toegankelijk

De afbraakwerken van dit deel van de reizigerstunnel en de installatie van de loopbrug zullen in het weekend gebeuren om het reizigersverkeer minimaal te hinderen. De werken vinden plaats in het weekend van 19-20 maart, 26–27 maart en indien nodig ook in het weekend van 2-3 april. Tijdens die weekends zal de toegang tot de reizigerstunnel vanaf de Sint-Denijslaan gesloten zijn, maar het station blijft aan die kant wel toegankelijk via de oude tramtunnel en natuurlijk ook via het Koningin Maria-Hendrikaplein aan de andere kant van het station. Tijdens weekdagen is de ingang tot de reizigerstunnel in de Sint-Denijslaan steeds open.

De werken aan de reizigerstunnel maken deel uit van de bouw van het nieuwe station Gent Sint-Pieters dat telkens per twee perrons wordt afgebroken en in de nieuwe vorm wordt heropgebouwd. Op die manier kan het station, dat dagelijks 45.000 treinreizigers ontvangt, steeds blijven functioneren. De volledige afwerking van het station is voorzien in 2020.

Geen opmerkingen: