maandag 14 maart 2011

Code 37 – De Film

Code 37 (20) Code 37 is een televisieserie van de Vlaamse omroep VTM. De productie startte in april 2009. Wegens het succes van de reeks verscheen er ook een roman: 'In Gods Naam' is het eerste boek rond 'Code 37'. De roman werd geschreven door Tille Vincent en uitgegeven bij Lannoo. Tille Vincent is het pseudoniem van  schrijfster Hilde Smeesters. Op 26 april 2010 begonnen de opnames van de tweede reeks, die duurden tot 7 oktober 2010. De eerste aflevering van de nieuwe reeks kwam begin maart op het scherm, code 37 is vanaf heden elke donderdagavond om  21.30 uur op VTM . The Block, Flikken, LouisLouise, Villa Vanthilt en Aanrijding in Moscou: de voorbije jaren kon je niet naast Gent kijken op het televisiescherm.

Het verhaal draait om een politiekorps dat gespecialiseerd is in zedendelicten. Code 37 is het codewoord dat wordt gebruikt voor de tenlastelegging van zedendelicten. De film speelt zich af in het Gentse nachtleven, en specifiek rond de prostitutie van meisjesstudenten. Die zorgen voor een gedroomde vorm van prostitutie: ze weten precies hoeveel geld ze nodig hebben wat ze daarvoor willen doen. Het is een business die dankzij het internet welig tiert. Wegens het potentieel van de film kwamen subsidies uit het WAF er niet aan te pas: die geeft zijn geld beter uit aan producties die het harder nodig hebben.

Veerle Baetens neemt als straffe politiemadam Hannah Maes zowat haar hele ploeg uit de TV serie mee in Code 37 - De film. Maar een scheut vers bloed kan nooit kwaad. Daarom verschijnen Nathalie Meskens (Kaat & Co, Tegen de sterren op), Maaike Neuville (Katarakt, De Smaak van De Keyser), Aline Van Hulle (Smoorverliefd), Peter De Graef (David) en Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moscou) mee op de aftiteling van de film. Geen gratuit geweld in deze film, eerder heel wat emoties en een stevige dosis psychologie. De makers gaan er prat op dat je de serie niet hoeft gezien te hebben om de film te volgen. De opnamen gaan eind maart van start, er zijn 21 draaidagen voorzien. Code 37 – De Film is een productie van VTM en Menuet en wordt verdeeld door Starway Film Distribution. De film wordt op 26 oktober in de zalen verwacht. Het is wel uitkijken of code 37 geselecteerd wordt voor het Filmfestival Gent. Dan wordt de film iets vroeger gelanceerd. Programmator Wim De Witte: “Er is nog geen enkele beslissing genomen wat betreft de première. Er is uiteraard, zoals voor elke Vlaamse film die rond de periode van het festival in roulatie komt, de nodige interesse. De film krijgt echter pas een plaatsje nadat we op z'n minst een werkkopij van de film hebben gezien... En dat kan op dit moment nog niet”.

Een bekende schrijver wordt aangerand in een sexcinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituée. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er hun klanten oppikken. Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen…

Hoofdrollen
·         Veerle Baetens - Hannah Maes
·         Marc Lauwrys - Charles Ruiters
·         Michael Pas - Bob De Groof
·         Gilles De Schryver - Kevin Desmet
·         Ben Segers - Mark Vermaelen
·         Carry Goossens - Robert Maes
·         Geert Van Rampelberg - Koen Verberk
·         Clara Cleymans - Vicky Renders

Geen opmerkingen: