zaterdag 11 december 2010

Actie tegen straatterreur op wijk Sluizeken-Muide.

Het Vlaams Belang voerde gisteren actie tegen straatterreur op wijk Sluizeke –Muide onder het motto “Geen Far West, wel kordate sheriff !”
De angst moet eindelijk van kamp veranderen ! Naar aanleiding van de recente schietpartij in de Gentse Sleepstraat, heeft een delegatie van Vlaams Belang Koepel Gent vrijdagochtend actie gevoerd in de getroffen wijk. De actie kwam er op vraag van verontruste buurtbewoners die naar het Vlaams Belang stapten, een aantal onder hen van Turkse origine. Na het aanbrengen van de nodige waarschuwingsbordjes “Betreden op eigen risico”, werd post gevat met het spandoek “Geen Far West, wel kordate Sheriff !”. Het gewelddadige schietincident van 27 november is volgens de initiatiefnemers geen primeur. In 2006 al vuurden twee Turken in de Sleepstraat bijna twintig kogels af op een landgenoot, “omdat ze vernederd waren”. En vorig jaar nog vielen er bij een bloedig treffen tussen twee Turkse clans een dode en twee zwaargewonden.

Dit zijn dan ook toestanden die je misschien kunt verwachten in Chicago,
maar toch niet in de Sleepstraat. Voor geen enkele Gentenaar kan dit door de beugel. Gentenaars willen zich veilig voelen in hun stad en niet met schrik rondwandelen in een soort “Far West”, waar de kogels je rond de oren kunnen vliegen. Door de onwil om kordaat op te treden worden de Gentenaars in de steek gelaten. Men heeft dan wel de mond vol van het gastvrije en gezellige Gent. Het Vlaams Belang eist met deze actie duidelijke en strenge maatregelen, door bijvoorbeeld het effectief invoeren van een nultolerantiebeleid en desnoods het instellen van een avondklok.

Geen opmerkingen: