dinsdag 14 december 2010

Uitslaande dakbrand vernielt woning in Gentse Twaalfkameren

Twaalfkameren 01Donderdagavond omstreeks 19.30 uur kreeg de Gentse brandweer diverse meldingen van een uitslaande dakbrand. De brandweer was zeer snel ter plaatse maar werd geconfronteerd met een uitslaande brand op de bovenste verdieping van het herenhuis in Twaalfkameren, een zijstraat van de Papegaaistraat. Op het ogenblik dat de brand uitbrak was niemand thuis, ook de twee aanpalende woningen ontruimd. Het waren vooral studenten die er verbleven en die zich uit de voeten maakten. Volgens de Gentse politie was er niemand aanwezig in de woning toen de brand uitbrak, er vielen ook geen gewonden.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het dak en de bovenverdieping verwoest werden. De woning liep verder heel wat water-en rookschade op. Een aanpalende woning werd eveneens zwaar beschadigd, een andere woning had vooral last van rook- en waterschade. De oorzaak is wellicht het uitvoeren van roofingwerken enkele dagen terug, maar dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Omdat het een erg smalle straat was had de brandweer alle moeite om te beletten dat de hevige hitte de omliggende huizen niet verder zou beschadigen. Er werd uren lang goed doorgewerkt door de Gentse spuitgasten. Er werd nadien een bewaking ingesteld om een eventuele heropflakkering vanonder het puin te beletten.

In dezelfde straat brak half juni 2009 een hevige woningbrand uit. Arbeiders die in een aanpalende woning aan het werk waren konden de bewoners, een bejaard koppel, nog nipt redden. De woning gaf een verlaten indruk, maar toen buurtbewoners verzekerden dat het pand bewoond was, zetten de arbeiders er de beuk in. Eerst werd de bewoonster, die onderaan de trap stond geëvacueerd. Daarna werd de bewoner aangetroffen in de kamer waar het vuur ontstaan was. Hij had een aantal brandwonden opgelopen, maar ook hij werd geëvacueerd. De brandweer was verplicht de enorme collectie boeken en kranten op straat te gooien, waardoor zich buiten op straat een enorme papierberg vormde.

Geen opmerkingen: