De Stad Gent is voor de derde keer genomineerd als Meest horecavriendelijke stad van Vlaanderen voor de jaarlijkse Horeca Awards. Zowel in 2008 als 2009 veroverde Gent de felbegeerde titel. De Stad Gent neemt het deze keer op tegen Hasselt, Sint-Niklaas en Blankenberge. Schepen Mathias De Clercq: “De Stad Gent wist de jury, bestaande uit de voorzitter van het Horeca Magazine en de stafmedewerkers van het VVSG, te overtuigen dankzij een hele reeks maatregelen die de Gentse horeca ondersteunen. Met onder meer de heraanleg van de centrumpleinen, het startersbeleid met de starterscontracten en de startersevents, de subsidie voor gevelrenovatie, het horecazine, het reeds eerder bekroonde horecabeleidsplan, de werking van de horecacoach, het reglement Gent Ondernemende Stad, het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent, de inzet van infostewards, de organisatie van avondshoppen en de vrijstelling van terrastaksen bij grote werkzaamheden”.
Niet alleen de Stad Gent kan op maandag 7 februari 2011 in de prijzen vallen. In de categorie ‘betere frituur/meeneem – afhaal’ werden twee Gentse horecabedrijven genomineerd: Frit-uurke Nathalie uit de Voetweg en frituur/broodjeszaak Eat-it uit Mariakere. Die laatste won vorig jaar nog de titel in deze categorie. Eat-it maakt ook in de categorie ‘broodjeszaken/snackbar’ kans op de titel. En in de categorie ‘traditionele Belgisch/Franse keuken’ werd restaurant Zilt , gelegen aan het Stapelplein genomineerd. Tot slot werd ook Indisch restaurant Salt ’n Pepper gelegen aan het Koningin Maria Hendrikaplein genomineerd en wel in de categorie ‘andere keuken’. Salt ’n Pepper werd vorig jaar nog tweede in deze categorie. Alle genomineerden dingen automatisch mee naar de prijs van horeca-ambassadeur van Vlaanderen, een award waaraan een prijs ter waarde van 11.000 euro is gekoppeld. Op maandag 7 februari 2011 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de slotshow in de Limburghal in Genk.
vrijdag 17 december 2010
Gent opnieuw genomineerd als meest horecavriendelijke stad van Vlaanderen
Gepost door Guido Van Peeterssen op 22:19
Labels: Horeca Awards, horecavriendelijke stad, Mathias De Clercq
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten