woensdag 11 januari 2012

Kankerpatiënten vinden elkaar terug in Gents praatcafé

Kanker raakt heel je leven. Zelfs als je denkt dat je kankervrij bent, blijven de gevolgen dagelijks verder leven. Iedereen zoekt daar zijn eigen weg in, maar het kan een steun zijn om samen met anderen op zoek te gaan, of om te horen hoe anderen hun weg gezocht én gevonden hebben. Ook na de ziekte en de behandeling kan kanker een sterke invloed hebben op het leven. Daarom organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker een reeks van 10 praatcafés, verspreid over het hele jaar. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod, waar enerzijds informatie gegeven wordt door professionele gezondheidswerkers, maar anderzijds de kans geboden wordt om met elkaar van gedachten te wisselen.

De reeks start op donderdag 26 januari 2012 om 14u00 in het Buurtcentrum Nieuw Gent-Steenakker (Rerum Novarumplein 180c)met Daniël Defruyt. Hij leert technieken aan om via handmassage tot rust te komen, met je partner of op jezelf. De sessies zijn gratis. Voor deze sessie kan je je best inschrijven.

Hierbij de eerste activiteiten:
26 januari 2012 om 14.00u:
Handmassage in duo
Regelmatig uw handen (laten) masseren is niet alleen heerlijk ontspannend, maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de huid en het maakt uw handspieren soepeler.
Daniel Defruyt leert handmassagetechnieken , die je thuis kan gebruiken, voor jezelf, of met je partner. Je hoeft niet in duo te komen. Inschrijven gewenst. Neem handdoek en kussentje mee.

23 februari 2012 om 14:00u:
Kleuradvies
In deze sessie kijken we welke kleuren bij je passen en welk type je bent. Het is het eerste deel van een reeks van twee (die je best beide volgt). Ontdek samen met onze kleurconsulente welke kleuren je natuurlijke schoonheid naar voor brengen. Gelieve in te schrijven bij VLK op ovlaanderen.vliga@tegenkanker.be of op het nummer 09/ 267 46 51.

22 maart 2012 om 14:00:
Stijladvies
We bouwen verder op de inzichten van de sessie kleuradvies. Onze consulente gaat met je op zoek naar de kledingstijl die nog meer bij je type past. Een heel interactieve sessie, waarvoor de plaatsen beperkt zijn. Ook hier is inschrijven de boodschap. Graag een witte T-shirt meebrengen of aandoen op deze sessie.

Meer info:
Stephanie Decoene
Vlaamse Liga tegen Kanker
Regiocoordinator Oost-Vlaanderen
Gordunakaai 16a, 9000 Gent
09-267 46 51
ovlaanderen.vliga@tegenkanker.be

Geen opmerkingen: