zaterdag 14 januari 2012

Ledeberg kiest Prinses Karnaval op 28 januari

Het Organisatiecomité en de Ledebergse karnavalgroepen zijn zeer blij dat het 27ste karnavalseizoen toch 1 kandidaat-prinses heeft opgeleverd. In deze economisch zware tijden is het spijtig genoeg niet meer evident om kandidaten te vinden. Ook in andere carnavalsgemeenten wordt het blijkbaar ook steeds moeilijker om gemotiveerde deelnemers te vinden. De kandidate voor de Ledebergse prinsestitel is Wendy Pattyn, die als deelnemer van de Karnavalgroep ‘t Zieverstroatse naar voor wordt geschoven.

Wendy is een 27-jarige bediende die al van jongs af aan, via haar vader Jos Pattyn (één van de boegbeelden van het Ledebergse karnaval), bij het Ledebergse narrengebeuren betrokken is. Op 4-jarige leeftijd trok ze reeds mee met karnavalgroep ’t Zieverstroatse doorheen de straten van de meest feestende deelgemeente van Gent. Wendy wil met haar kandidatuur de Ledebergse karnavalisten vooral aanzetten om samen verder te vieren en de spirit niet te laten verloren gaan. Oorspronkelijk wilde ze nog een jaartje wachten maar toen bleek dat er weinig animo bij mogelijke kandidaten bestond, besloot ze er toch volop voor te gaan. Haar motto luidt “Nie achteruit, moar veuruit !”. Ze verwijst hiermee naar het motto van Karnaval Ledeberg 2012 “Veuruit ! Achteruit !”. Wendy is momenteel volop bezig met haar campagne en met de voorbereidingen voor de proeven van de verkiezing. Ze is te gast op diverse activiteiten van Ledebergse karnavalverenigingen en heeft daar alvast al bewezen uit het goede hout gesneden te zijn qua présence en presentatie.

De Ledebergse prinsverkiezing belooft een leuk evenement te worden. De diverse troeven voor de kandidate worden afgewisseld met swingende gastoptredens. De ambiance wordt in ieder geval verzekerd. De  kandidate moet 4 soorten proeven afleggen
• de presentatieproef
• de kennisproef
• de behendigheidsproeven
• de showproef
De presentatieproef en de showproef worden beoordeeld door een deskundige jury die uiteindelijk zal bepalen aan wie hoogste Ledebergse karnavalseer toekomt.

De nieuwe Prinses mag natuurlijk het voortouw nemen op de 27ste Ledebergse karnavalstoet die op zaterdag 3 maart 2012 vanaf 15u, onder het motto “VEURUIT ! ACHTERUIT !” door de straten van de deelgemeente trekt. Zij zal ook de talrijke Ledebergse karnavalisten door de vierdaagse Ledebergse karnavalgekte (2 maart tot en met 5 maart 2012) loodsen.

Door de renovatiewerken aan de feestzaal van het dienstencentrum Ledeberg en door het feit dat er nog steeds weinig vooruitgang in dit dossier blijkt te zitten moet Karnaval Ledeberg nog steeds noodgedwongen uitwijken naar de polyvalente zaal van het Dienstencentrum Gentbrugge. De zeventiende verkiezing heeft plaats op zaterdag 28 januari in de feestzaal van het Dienstencentrum Gentbrugge aan de Braemkasteelstraat en start om 20u stipt. De reservatiekaarten (8 EUR), die toegang geven tot de verkiezing, zijn verkrijgbaar bij de kandidate en het secretariaat van het Organisatiecomité (Langestraat 95 – 9050 Ledeberg - 09/ 231 60 26).
Inlichtingen Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw
Edward Blaesstraat 37,
9050 Ledeberg
info@karnavalledeberg.be
www.karnavalledeberg.be

Geen opmerkingen: