zondag 29 januari 2012

Wendy is Prinses Karnaval Ledeberg 2012

In de polyvalente zaal van het Gentbrugse dienstencentrum (door de aanslepende renovatie van de vertrouwde zaal op Ledeberg) is Wendy Pattyn, kandidaat van karnavalgroep ‘t Zieverstoatse , zaterdagavond 28 januari gekroond tot Prinses Karnaval Ledeberg 2012.

Wendy is een 27-jarige bediende die al van jongs af aan, via haar vader Jos Pattyn (één van de boegbeelden van het Ledebergse karnaval), bij het Ledebergse narrengebeuren betrokken is. Op 4-jarige leeftijd trok ze reeds mee met karnavalgroep ’t Zieverstroatse doorheen de straten van de meest feestende deelgemeente van Gent.

Haar motto luidt “Nie achteruit, moar veuruit !”. Ze verwijst hiermee naar het motto van Karnaval Ledeberg 2012 “Veuruit ! Achteruit !”. Wendy wil met haar kandidatuur de Ledebergse karnavalisten vooral aanzetten om samen verder te vieren en de spirit niet te laten verloren gaan. De zaal was goed gevuld met enthousiaste karnavalisten die de kandidate om ter luidst aanmoedigden.

De prinses diende voor de presentatieproef en de showproef minimum 60% van de punten van een uitgebreide deskundige jury te krijgen. Ze slaagde daar ruim in en behaalde 86% van de punten. Ook bij de kennisproef en de behendigheidsproeven bewees ze uit het goede hout gesneden te zijn.

Prinses Wendy zal de komende weken Karnaval Ledeberg vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 27ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 3 maart e.k.

Geen opmerkingen: