maandag 30 januari 2012

Taiwanese whisky Kavalan te proeven op het whiskyfestival in Gent

Kavalan, de Taiwanese whisky, verraste een paar jaar geleden heel de whiskywereld door de Schotse whisky’s voor te gaan in een blindproeverij in Engeland en er zelfs als allerbeste te eindigen. Elke whiskyliefhebber wil sindsdien die whisky zeker eens proeven. Omwille van een probleem met de naam ‘Kavalan’ (door iemand anders gepatenteerd in heel Europa) kan de whisky voorlopig niet op de Europese markt worden gebracht. Het International Malt Whisky Festival Gent zette alles in het werk om Kavalan toch naar België te halen. Bezoekers aan het festival op 11 en 12 februari a.s. krijgen dus de unieke kans om deze schitterende whisky eindelijk te proeven. Taiwan is een zeer belangrijk whiskyland. Niet zozeer als producent (er zijn slechts twee distilleerderijen) maar als ‘whisky kenners’ en als afnemers van vooral Schotse whisky’s. In Taiwan wordt meer premium whisky gedronken dan in de rest van de wereld samen. En de Taiwanees kunnen ook zeggen dat zij het enig land zijn die evenveel single malt whisky als blended whisky wordt gedronken..

Het International Malt Whisky Festival Gent
Op dit jaarlijks evenement in Gent, presenteren alle whisky importeurs van België hun producten. Bezoekers kunnen PROEVEN en de whisky’s met deskundigen bespreken.
Verder zijn er INTRODUCTIETASTINGS, voor wie toch nog wat basisinformatie wil krijgen om nog beter te kunnen genieten van het festival. Voor wie wat dieper wil ingaan op een bepaald merk of op het productieproces, zijn er MASTERCLASSES.  Whisky’s kopen kan in de WHISKYSHOP en er is zelfs een FESTIVALBOTTELING, speciaal voor het festival gebotteld: dit jaar is dit een BENROMACH.
Alles kan (en dit is aan te raden) tot en met 5 februari geboekt worden via de website www.whiskyfestival.be

Praktisch: zaterdag 11 en zondag 12 februari 2012. Telkens van 12.00 tot 18.00 uur.
Plaats: ICCGhent, Citadelpark 9000 Gent. Op 5 minuten van station Gent Sint-Pieters, dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Toegang: 30 euro per persoon (via de website - tot en met 5 februari), 35 euro aan de ingang (Toegang enkel vanaf 18 jaar). Link: www.whiskyfestival.be

Geen opmerkingen: